Färska kycklingfiléer eller frusna kan du tillaga på otaligt många sätt! Någon väljer att linda bacon runt filéerna, vilket inte är min favorit, andra marinerar filéerna. Det bästa tycker jag är att göra en kycklinggryta på filéer. Ibland vill jag göra avsteg från det som är det bästa och försöka laga någon annan god rätt.

Ett förslag är att göra så här:

Bryn kycklingfiléer i en stekpanna, peppra båda sidor med lite svartpeppar när du bryner, vänd sedan filéerna i en sås gjord av japansk soja, sweet chilisås, dijonsenap, riven vitlök, en liten skvätt grädde och lite torkade örter av valfri sort. Enklast att blanda såsen i den form som kycklingen ska stekas i. Låt såsen gå med filéerna i ugnen. Om du har en ugnsvärme på 200 grader så låt tjockaste delen av filéerna ha en innertemperatur på 70 grader, då är de garanterat klara.

Serveringsförslag: Ös såsen över kycklingen. Ris, mos av morötter och potatis, sötpotatis eller så kan du servera ugnsrostade rotfrukter.