Tillagning av kycklingfilé i ugn så att det blir lite som en gratäng står på programmet den här gången. Gott tillsammans med basmatiris och grönsaker.

Kycklingen får en härlig smak då den tillagas i ugnen med torkade örter, grädde, aivar och smulad fetaost.

Jag tillagar rätten till två personer:

  • Värm ugnen till 225 grader
  • 1 stor eller 2 mindre kycklingbröstfiléer
  • Rör ihop 1 msk kinesisk soja och 1 msk japansk soja
  • Vänd kycklingen i sojan
  • Bryn i ett stekjärn, smör eller olja i stekjärnet
  • Peppra med svartpeppar, du har gott om salt i sojan
  • Smörj en ugnsform och lägg ner den brynta kycklingen
  • Blanda ihop 1 dl aivar med 2 dl grädde tillsammans med blandade torkade örter eller någon ört du har i kryddhyllan, exempelvis oregano
  • Häll blandningen över kycklingen
  • Smula över rejält med fetaost
  • In i ugnen tills kycklingen är klar, ca 20 minuter
Servera kycklingen med basmatiris och en sallad efter eget tycke och smak.

Inte så dumt!