Fylld kycklingfilé. Fyllning i kycklingfilé kan varieras på många olika sätt. Valet föll på ärtpesto blandad med fetaost. Går bra med annan pesto också eller varför inte soltorkade tomater.

Ärtpesto: Tinade gröna ärtor, olja, något slag av nötter, lite riven parmesanost, salt och svartpeppar. Kör ärtorna och någon slags nöt eller kärna i en mixer eller med stavmixer, fortsätt att mixa under tiden olja tillsätts tills en krämig pesto erhållits. Smaka av med parmesanost, salt och svartpeppar. En ärtpesto blir även god utan parmesanost.

Fyllning: Mosa fetaost och blanda ihop med ärtpesto. Skär ett ganska djupt snitt i filén och fyll i pesto. Sätt ihop kycklingfilén med några tandpetare så inte fyllningen rinner ut.

Tillagning av filén: Salta och peppra runt om, bryn i stekpanna. Låt kycklingen gå färdigt i ugnen, 200 grader, ca 20 min eller tills köttets innertemp är 70 grader.

Servera med palsternackspuré. Skala och dela palsternacka i bitar. Kok mjuka tillsammans med ett skalat och delat äpple. Häll av vattnet, ånga av rejält,  mixa till en god puré. Att ta med äpple var något jag såg på Sveriges Mästerkock. Riktigt gott. Om mästerkocken kokade äpplet vet jag inte, tittade med ett halvt öga. Skulle du inte ha äpple hemma tror jag det går bra med äppelmos med syrlig smak.

Pesto som inte går åt till fyllning kan serveras på tallriken.

Smaskens!