Att kycklingfiléer är populärt antingen som bröst- eller lårfilé det ser jag när jag är i butiken för att veckohandla. Inte för att det är trängsel bland filéerna men det är gott om kunder. Eftersom vi äter drygt 23 kg kyckling per person och år i landet känns det populärt och kanske står på middagsbordet nästan varje vecka. Inte bara som filéer utan kanske ben, lår eller något annat.

Vill du tillaga en god kycklingmiddag föreslår jag denna:

  • Kycklingbröstfilé som bryns i stekjärn och lagas klart i ugnen. Enda kryddningen är salt och svartpeppar
  • Pasta av någon slag, ta den du tycker bäst om. Kok enligt förpackningen tillsammans med mycket salt så att du nästan skäms
  • Skiva spetspaprika och en liten röd chili
  • Stek på 5-6 minuter 
  • Tillsätt mot slutet 1 pressad eller riven vitlöksklyfta samt någon näven frusna gröna ärtor
  • Pastan smakar du av med Kikkomansoja
  • Skiva kycklingfilén
  • Blanda ner de stekta ärtorna, paprikan, vitlöken och chilin i pastan
  • Lägg upp på tallrikar
  • Den skivade kycklingfilén kan läggas på toppen
  • Sprid ut lite färsk oregano på tallrikarna
Det finns mycket vi kan tillaga och servera med kyckling!