Det är inte så vanligt att hitta kycklingbröstfilé med ben och dessutom med skinnet kvar.

Om du kommer över kyckling i den här formen är mitt tips:

Tryck in olika örter under skinnet. Det kan vara vitlök, oregano, timjan eller vad du själv gillar. Tillred kycklingen i ugnen på samma sätt som det vore en hel kyckling. Pensla med smält smör eller hoisinsås.

Till kycklingen passar jasminris och en sötsur sås perfekt, i mitt tycke.

En sötsur sås kan du göra så här:

Riv en vitlöksklyfta, blanda med ½ dl vatten och låt det dra i ca 10 min.

Tillsätt  en nypa salt, 4 dl grönsaksbuljong, 2 msk 24%-ig ättika, 3 msk  strösocker 2 msk tomatpuré. Låt detta koka upp. Rör ut 2-3 msk potatismjöl i vatten, rör ner och koka upp igen.

När du gör en sötsur sås är det inte nödvändigt att följa det som står ovan. Se det mer som ett grundrecept, smaka dig fram vad det gäller surhet och sötma. Jag gör lite olika beroende på vilket humör smaklökarna är på.

Tillsammans med en enkel ”påssallad” smaksatt med olivolja och flingsalt då är du som många säger, ”hemma”. Vad man nu skall lägg i den frasen