Nu blir blir det kycklingbröstfilé med allt i samma form. Formen innehåller förutom kyckling: Potatisklyftor, rödbetor och fetaost. Till rödbetor tycker jag det smakar gott med fetaost och valde därför denna goda ost.

  • Börja med att tvätta och klyfta potatis. Jag valde små potatisar som ibland kallas "delikatesspotatis" Klyfta sedan förkokta rödbetor. Finns i de flesta livsmedelsbutiker till ett mycket rimligt pris
  • Blanda ner i en ugnsform tillsammans med olja 
  • Smula fetaost över potatis och rödbetor
  • Värm ugnen till 200 grader
  • Bryn kycklingfiléerna i ett stekjärn
  • Krydda med salt och peppar, gärna mortlad röd peppar
  • Lägg kycklingen överst i formen
  • In i ugnen!
  • Jag tar alltid det säkra före det osäkra och kollar att kycklingfiléerna har en innertemperatur på 70 grader. En köttermometer är ett ovärderligt instrument i det här sammanhanget. Räkna med 30 minuter för ugnsformen i ugnen
Nu är det bara att ställa formen på matbordet och hoppas att det smakar!