Du behöver inte som "Arga snickaren" lägga 1 timma på att sno ihop en kycklingsallad. Så som han gjorde i "Sveriges mästerkock VIP". Du kanske sett eller läst om eländet. Numera är Öfvergård mer en rubrikernas man för annat än sin kycklingsallad. TV4 har satt mannen i frysboxen för dumheter. Frysboxen är väl en underdrift, han är helt borta från nya produktioner.

Men Anders "Arga snickaren" Öfvergård undslapp, trots kycklingsalladen att åka ut från Sveriges Mästerkock VIP. Det hjälpte inte ens att Markus Aujalay sågade maten med snickarens egen såg. Han fick förmodligen vara kvar för ett visst underhållningsvärde och inte för något annat.

Kycklingben tillagade i sås kanske sågats på samma sätt som Öfvergårds kycklingsallad. Nu handlar inte den här rätten om att tävla, det handlar om en enkel och billig middag med kyckling.

1 kg frusna och tinade kycklingben

  • Värm ugnen till 200 grader, varmluft
  • Lägg kycklingben i en smord ugnsform
  • Strö örtsalt och chiliflakes över kycklingen
  • Vispa ihop 3 dl grädde, 3 msk tomatpuré, 3 tsk rökt paprikapulver
  • Häll såsen över kycklingbenen
  • Tillaga i ugnen 30 - 35 minuter
Ris, pasta eller nudlar och grönsaker?
För mig passar någon av dessa tre produkter bra till kycklingbenen, tillsammans med grönsaker. Jag valde stekta nudlar med grönsaker.
  • Koka äggnudlar enligt förpackningen, häll av i durkslag
  • Stek wokgrönsaker, frusna, i en stekgryta tills de blir mjuka och varma
  • Tillsätt de kokta nudlarna tillsammans med några matskedar japansk soja
  • Stek på en stund
Du kan ofta hitta kycklingben till kampanjpriser i livsmedelsbutikerna. Har du den turen blir det här en riktigt prisvärd middag.