Tror vi kan vara överens om att hösten är här. En av storbönderna i trakten är på hugget och skördar sina pumpor, pumpor av olika slag. Halloweenpumporna ligger kvar på åkrarna för att växa till sig. 

Jag ville ha butternutpumpa. Det fick jag! Då blir det pumpa med kycklingben. 

  • Värm ugnen till 225 grader
  • Skala och kärna ur pumpan, dela i bitar. Kärnorna kan du rosta i ugnen och använda i andra rätter
  • Skala palsternacka
  • Vänd kycklingbenen i blandning av japansk- och kinesisk soja, sweet chilisås, oystersås och sesamolja. Smaka dig fram så att blandningen passar din smak
  • Lägg ner grönsakerna i en lämplig ugnsform
  • Ringla över olja och salta med lite flingsalt, gärna smaksatt
  • Kycklingbenen ska ner i samma ugnsform. En långpanna kan vara lämplig. Täck med bakplåtspapper så att disken blir enklare
  • Tillaga i ugnen ca 30 minuter eller tills pumpan är mjuk och kycklingbenen genomstekta
Lite grönsaker på tallriken och en smaksatt gräddfil gör inte middagen sämre. Välj dina egna grönsaker och smaksätt gräddfilen med det tycker är gott.

Nu när det börjar bli pumpatider tycker jag vi ska tillvara på denna läckerhet!

Här  får du några andra förslag med pumpa: