Kyckling i en rejält gräddig sås. Passar även bra som bjudmat. En enkel rätt som inte kräver så mycket tid vid spisen. Mycket grädde och cremè fraiche ska det vara så det blir riktigt krämigt.

Så här kan du göra:

Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna, salta och peppra och låt dessa steka färdigt i ugnen. Jag använde bröstfilé det går minst lika bra med lårfilé eller till och med bättre. Filé från låret blir lite saftigare.

Under tiden filéerna är i ugnen kan du göra såsen. Börja med att hacka lök och vitlök och fräs i stekpanna. Tillsätt vispgrädde, cremè fraiche, lägg i en buljongtärning eller ta två, lite dijonsenap är inte fel, krydda såsen. Till kyckling tycker jag dragon passar bra. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg i såsen och låt det hela småputtra en stund.

Hur mycket du ska av ingredienserna beror naturligtvis hur många portioner du ska göra. När det gäller smaksättning av såsen är den enda vägen att provsmaka sig fram till eget tycke och smak. Glöm inte mycket vispgrädde och crème fraiche. Detta tillsammans med dragon är hela grejen med rätten.

Till kyckling av det här slaget passar ris bra men även någon form av pasta.

Jag serverade rätten med ris och färsk blomkål som blandats med enbart thailändsk sweetchilisås. Tack för blomkålstipset Karin Wikner. Ett helt blomkålshuvud, i buketter, gick lätt åt när fyra personer åt denna delikata och enkla grönsak tillsammans med kyckling och ris. Rent i i alla "uppläggningsfat".