Krispiga kycklingben tillagade i ugnen är något jag inte gjort på tillagningssättet som jag kommer att beskriva.

Inspirationen fick jag i ett program från engelska BBC. En av de medverkande Jimmy Doherty kallas lantbrukare, han är även en hejare på att laga mat. Jimmy Doherty gör och har gjort många TV-program tillsammans med Jamie Oliver men också en hel del egna produktioner.

Jimmy Dohertys krispiga kycklingben:

Börja med att dra skinnet av kycklingbenen. Salta och peppra köttet. Vänd kycklingbenen i majsmjöl och sedan i uppvispat ägg och till sist i krossad corn flakes. Placera kycklingbenen i en långpanna. Tillaga i ugnen, 180 grader ca 60 minuter.

Många kycklingben och en enkel sallad blir en hel middag. Lite repad grönkål, färska fina nyplockade tomater och röd spetspaprika. Salladen blir inte sämre av att lite granatäpplesirap ringlas över grönsakerna. Gott!

Jag lovar att kycklingbenen är krispiga.

Tack lantbrukaren i Storbritannien!

(Jag tycker det är viktigt att alltid understryka hygienen när kyckling hanteras. Både för sin egen del och med omsorg om personer som ska äta den färdiga kycklingen. Jag rekommenderar alltid att använda charkhandskar. Speciellt viktigt till denna rätt då skinnet ska dras av kycklingbenen. När väl charkhandskar använts är det även klokt att tvätta händerna ordentligt med tvål och vatten. Se alltid till att ha ett paket charkhandskar hemma. Det är inte speciellt dyrt, men bra.)