Kycklingfilé står förmodligen på matborden ganska så ofta. Kycklingdelar har blivit mer poppis än  att tillaga en hel kyckling. Vi har många kycklindelar att välja på. Bröstfilé, lårfilé, ben, klubba och vingar. Det är väl i stora drag vad som erbjuds. Jag tycker allt är gott. Bekvämare med kycklingdelar än att köpa en hel kyckling, tycker jag.

Bröstfilé blir det den här gången!

Kycklingbröstfilé

  • Egentligen inte mycket att orda om. Det har väl alla tillagat med framgång ett flertal gånger
  • Bara att bryna i ett stekjärn och krydda med goda kryddor
  • Lagas klart i ugnen på 175 grader tills kycklingen har en innertemp av 70 grader
  • Gör som du brukar göra!
Broccoli
  • Här har du två alternativ:
  • Antingen tar du färsk broccoli  eller så dyker du ner i frysdisken och köper något som kallas "risbroccoli". Ett dumt namn eftersom det inte är ris utan bara broccoli som hackats väldigt fint
  • Jag kör med den frusna broccolin. Bekvämt och riktigt nyttigt
  • Tar du färsk broccoli bör du köra den i en matberedare eller i en minihackare
  • Tycker du ska göra som jag och "stimma" upp broccolin med kryddor och lite skivad purjolök
  • Stek broccolin på låg värme
Morötter
  • Skala och dela morötterna om du tycker det behövs
  • Lägg morötterna i en kastrull och häll på med vatten, precis så att det täcker
  • Till fyra medelstora morötter klickar du i 25 g smör i kokvattnet. En grönsaksbuljongtärning gör det inte sämre. 1 msk sherryvinäger är inte heller så dumt. När du lägger upp morötterna är det gott med hackad persilja och flingsalt
Behövs det något mer?