Klassisk vardagsmat får väl ändå kyckling anses vara. Kycklingfilé är populärt. Jag tillagar oftast bröstfilé. Lårfilé rekommenderas många gånger eftersom den inte riskerar att bli torr. Inte för att jag är specialist på kyckling men jag tycker inte bröstfiléer blir torra. Beror kanske främst på hur länge de tillagas.

I kylskåpet ligger det en ganska stor bit av en butternutpumpa som det är dags att göra sig av med. Passar bra i en kycklinggryta.

Kycklinggryta med pumpa och bönor

  • Dela kycklingbröstfiléer i mindre bitar. Fräs i en stekgryta, salta och peppra.
  • Tillsätt efterhand pumpa som skalats och skurits ner i munsbitar, klyfta även gul lök och fräs med
  • Färska tomater får också åka med i grytan. Koka ihop några minuter
  • Vänd ner crème fraiche eller smetana. Låt grytan koka upp
  • Skölj en förpackning kokt bönmix. Ner i grytan och värm på
Kyckling - Pumpa - Bönor, allt i en gryta. En måltid som mättar.