Grytor av olika slag är något som kan kombineras med många olika sorters kött, fisk och grönsaker. Det fungerar också bra som en ”kylskåpsrensare”. Dessutom är det en väldigt bra bjudrätt som kan tillagas i lite större volym utan att det tar allt för mycket tid. Det är få som ratar en gryta.

Kyckling


Dela kycklingbröstfilé i mindre bitar och stek. Alternativet är att steka filéerna hela och sedan skiva dem. Jag tycker det blir saftigare kött om du gör på det sättet. Givetvis kryddar du kycklingen med exempelvis salt, svartpeppar och paprikapulver. Vad valet än faller på så lägg gärna kycklingen åt sidan när det är färdigstekt.

 Grönsaker och svamp

Skär olika sorters paprikor i rejäla munsbitar. Hacka gul lök, vitlök och en färsk grön chili . Dela svamp, portabello som förslag. Fräs grönsaker, lök och svamp en stund. Vänd ner kycklingbitarna. Tillsätt en burk körsbärstomater och lite grädde.

Låt allt koka upp och sjud sedan grytan 10 minuter.

 Vad är gott till grytan?

För tillfället har vi hemma hos oss smak för stekta äggnudlar till grytor av det här slaget. Bara att koka upp nudlarna enligt förpackningen och sedan låta nudlarna rinna av i ett durkslag. Vänd ner dem i en varm stekpanna med smält smör och rapsolja och stek på en stund på medelvärme tillsammans med japansk soja. Det är stekta nudlar för oss.

 Serveringsförslag

Du kan fylla en djup tallrik med stekta nudlar och fördela kycklinggryta över nudlarna. Lite färska basilikablad över det hela ger lite extra smak.

Stekta nudlar är inte dumt till en kycklinggryta!