Kycklingben, kycklingklubbor och kycklingvingar är billigt och gott.

Kycklingben kan tillagas på olika vis. Här är ett förslag på en middag med kycklingben:

Pensla benen med en blandning av Hoisinsås, en skvätt japansk soja (för att göra hoisinsåsen lite lösare), svartpeppar, riven vitlök och örtsalt Chili& Herbs.

Vill du tillaga kycklingklubbor blir det mer smak om du även lyfter på skinnet och får in blandningen på själva kycklingköttet. Kan annars lätt bli så att man kryddar utan att få den riktiga smaken.

 Tillagning i ugnen på 225 grader ca 35 minuter, eller lite längre. Det är lätt att det blir lite bränt när kycklingbenen penslats med Hoisinsås, börjar det bli det så lägg ett bakplåtspapper över formen och sänk värmen lite, annars är det lätt att få en bränd yta och det ser inte så gott ut.

En fetaostkräm passar fint till kycklingbenen. Mosad fetaost som blandas med lite yoghurt och smaksätts med exempelvis svartpeppar eller varför inte sweetchilisås. Strö över lite dill.

Stekta småpotatisar smakar gott tillsammans med kycklingen och krämen. Kok potatisen och stek dem sedan i smör. Tänk på att kanske koka lite extra potatis då middag lagas dagen innan kycklingen.

Låt det väl smaka!