Stekt kummelfilé. Idag med skinnsida vilket är en fördel då skinnsidan håller ihop köttet vid stekningen.

Rimma fisken i 1 liter vatten, (0,5 dl socker) och 1 dl salt ca 30 minuter. Torka av fisken med lite hushållspapper. Lite svartpeppar över filéerna. Stek varje sida försiktigt ett par minuter.

Istället för att gör en sås av något annat gott tycker jag det är väldigt gott med marinerade räkor till fisk. Marinaden blir en liten sås i sig.

Skalade räkor. Lägg räkorna i en skål, pressa över saften av en citron. Riv vitlök över räkor och citronsaft. Häll över olivolja. Smaka av med chiliflakes och flingsalt. Låt räkorna marineras i dryga 30 minuter eller gärna längre. Skeda gärna lite marinad över fisken då den ligger på tallriken.

Grönsaker till fisken ugnsrostad spetskål och svartkål.

Repa svartkålen och dela spetskålen i mindre bitar eller strimla. Lägg allt i en smord ugnsform, ringla över lite neutral olja samt salta. Massera kålen så att den tappar lite av sin spänst. Görs enklast med handen som är försedd med en handske. Rosta i ugnen på 225 grader cirkus 20 minuter. Fördela gärna lite hackade soltorkade tomater över grönsakerna när de är färdiglagade.