Jag har inte en susning om hur många kryddiga korvsorter det finns. Många är det, i alla fall. I vanliga livsmedelsbutiker finns det massor, likaledes i charkbutiker och i butiker med korv som sin nisch.

Uppenbart är att det finns en marknad utanför den klassiska svenska falukorven. Inte så konstigt, kryddiga korvar är gott och lite extra när det vankas korv.

Kryddstarka korvar som grillats är en bra kombination tillsammans med en potatissallad.

Korv

  • Kryddstarka korvar som gärna grillas på en utegrill
Potatissallad
  • Kokt nypotatis, hela eller delade
  • Kapris
  • Spetspaprika, skivad
  • Persilja, hackad
  • Grillad majskolv där majskornen skurits av från kolven
Dressing till 1 kg potatis och grönsaker
  •  3 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 msk flytande honung
  • Salt och svartpeppar
  • Rör ihop dressingen och häll över potatis och grönsaker. Blanda väl
Kryddiga korvar på grillen och potatissallad med nypotatis är en smak av sommar.