Nu har vi varit hemma i Bäckaskog nästan en vecka efter en semester på Cypern. Vi tycker detta är ett bra resmål. Bra hotell, fina bad, varmt i luften och varmt i havet. Ett riktigt bra ställe om man bara vill ha det gött. Cypern handlar om fyra saker. Slappa, bada, sola, läsa bra böcker i solstolen. Ska väl erkänna att jag inte läser mängder av böcker. Jag läser däremot väldigt mycket när vi är på solsemester. Min fru brukar säga att:

-          När du läser, då går det undan.

Läste tre bra böcker under veckan. Lång, långt över 1000 sidor totalt. Visst är jag bra?!

Det finns dock en sak jag saknar på Cypern när det gäller maten. Kryddor!!! Verkar som man inte ens kan stava till kryddor. Maten är oftast väldigt vällagad, men kryddor verkar man inte hört talas om. Det är trist tycker jag. Tänk om man kunde lagat sin fina mat och använt kryddor som passar till de rätter som serveras. Då hade den cypriotiska maten vunnit många poäng.

Att krydda handlar aldrig om att överdriva, det handlar om rätt krydda till rätt mat och i rätt mängd. Meze är gott, se bilden, däremot kunde det varit godare om man förstått att krydda. Jag är ärlig när jag säger att lammkotletterna åt jag inte upp, tog bara en mycket liten munsbit. Smaklöst!

Det blir fler resor till Cypern, nästa gång är det femte gången. Vi får se vad vi kommer att äta då. Jag tror jag vet vad det blir. All mat på Cypern är inte smaklös.