Korv behöver ingen presentation. Ett enkelt konstaterande är det går hem i de flesta läger. Det finns till och med en akademi för korv: https://adsk.korvakademien.se/ 

Vi har massor av korvsorter att välja mellan. En del bra och andra mindre bra. Det är dessutom svårt att misslyckas med korv. 

Att tillaga korv med olika nyttiga tillbehör gör att korven självklart inte blir ensam, den blandar sig med nyttiga kompisar och kanske serveras den tillsammans med grönsaker, varför inte en smakrik sallad eller andra grönsaker som kokts, grillats eller rostats. Det måste inte vara "halv special" eller korv i bröd med senap och ketchup.

Varför inte tillaga en korvlåda? Lådan innehåller även potatis. Planeras det korvlåda nästkommande dag kan det vara klokt att koka lite extra potatis.

Korvlåda

  • Här passar det med lunchkorv som skärs i bitar på dryga centimetern
  • Stek korvbitarna och lägg dem i en smord ugnsform där resten ska ner lite senare
  • Hacka gul lök och vitlök, dela några små körsbärstomater och kokta potatisar. I din grönsakslåda har du säkert även andra grönsaker som passar bra att bryna på tillsammans med löken, potatisen och tomaterna. Jag tog paprika och broccolisparris. Krydda gärna med peppar, paprikapulver och några stänk cayennepeppar.
  • När grönsakerna känns klara, blanda med korven i ugnsformen
  • Värm ugnen till 200 grader
  • Gör du en korvlåda som ska räcka till fyra vispar du ihop en äggstanning
  • 3 ägg, 1,5 dl mjölk, 1,5 dl grädde och ett par deciliter riven ost med god smak
  • Häll äggstanningen i korvlådan
  • Grädda i ugnen ca 20 minuter
En sallad med god dressing är på sin plats tillsammans med kôrvalådan!

Korv kan vi äta med gott samvete, om vi väljer bra korv och kompletterar den med tillbehör från den berömda kostcirkeln.