Ska det bli gott gäller naturligtvis en riktigt bra och köttig korv och någon av favoriterna när det gäller pasta.

Korv och pasta

  • Korv
  • Färsk svamp, exempelvis kastanjechampinjoner
  • Purjolök
  • Paprika
  • Koncentrerad oxfond och även lite kantarellfond
  • Grädde
  • Pasta
  • Mozzarella
  • Basilika
  • Svartpeppar
  • Dela korv, svamp, purjolök och paprika i mindre bitar
  • Fräs i stekgryta och krydda med lite svartpeppar
  • Häll grädde eller gräddmjölk över fräset och tillsätt lite av fonderna
  • Låt koka ihop på låg värme
  • Under tiden korv, grädde mm kokar ihop, koka pastan
  • Servera middagen i djupa tallrikar
  • Smula mozzarella över
  • Några basilikablad och tomater är också gott
Basilika sägs vara den vanligaste  kryddväxten som vi handlar på oss och att det finns över 100 olika sorter av denna smakförstärkare.