Det här blir en variant av en rätt som jag sett serveras med nykokt färsk hummer. I min budgetvariant blir det kräftstjärtar i lake med dillsmak. 

Sås

  • Tärnad morot
  • Skivad vitlök
  • Färsk chili
  • Cocktailtomater. Färska eller en burk Mutti Pelati. Använder du Muttitomaterna kan du låta tomaterna rinna av lite för att inte få med all tomatjuice
  • Fiskbuljongtärning
  • Grädde
  • Salt och peppar
  • Fräs morot och chili i smör och olja
  • Sänk värmen något och låt vitlöken fräsa med, utan att brännas
  • Ner med tomaterna och koka på, krossa dem lite med en trägaffel
  • Häll i grädde och tillsätt buljongtärningen
  • Koka upp och låt sjuda i 10 minuter
  • Lägg i kräftstjärtarna och sjud några få minuter
  • Sist men inte minst. Jag gör som min engelska favoritkock, James Martin, avslutar såsen med "någon" klick smör som får smälta ner
  • Blanda ner kokt pasta i såsen
En budgetvariant kan också smaka gott!