ICA:s pasta som finns i deras sortiment som kallas "ICA Selection" har jag och min fru fastnat för. Där har verkligen ICA lyckats att ta fram en produkt som är riktigt god. Torkad pasta som jag tycker få har svårt att slå. Det finns många olika sorter att välja mellan. I den här rätten väljer jag Lumaconi.

Köttet till pastan består av fransyska. Väljer oftast fransyska till grytor med nötkött, prisvärt och väldigt lite spill då fransyskan skärs ner till grytbitar.

Köttgryta med pasta

  • Skär ner en lämplig bit fransyska till grytbitar
  • Skiva champinjoner och strimla paprika, använd olika färger om du gillar det. Skiva purjolök
  • Fräs köttbitarna i smör och olja, salta och peppra
  • Tillsätt paprika, purjo och svamp, fräs vidare en stund
  • Ner med några matskedar tomatpuré och fräs vidare 1 minut, tillsammans med dijonsenap efter smak och en skvätt Kikkomansoja
  • Häll på vatten så att det täcker, tillsätt några grönsaksbuljongtärningar, allt efter hur mycket vatten du har
  • Sjud grytan minst 1 timma
  • Till sist är det dags att tillsätta crème fraiche och koka upp
  • Kok pasta enligt vad som förpackningen anger
  • Blanda ner pastan i köttgrytan
Det här tycker jag är mums!