Jag är förtjust i Dublin, jag dricker gärna Guinness när jag besöker "Den gröna ön" och jag äter deras mat med stor aptit. Men de hela portionerna är bara för mycket, även för mig som inte håller igen när det smakar gott.

Nu över till en gryta som smakar Irländsk middag.
 • Fransyska skuren i grytbitar
 • Några hela men skalade gula lökar
 • Morötter, grovt slantade
 • Selleristjälkar, skurna
 • Finskuren vitlök
 • Palsternacka delad i bitar
 • Öl
 • Buljongtärning
 • Salt
 • Svartpepparkorn
 • Bryn köttet i en stekgryta
 • Salta och peppra
 • Lägg i morot, stjälkselleri och vitlök, bryn vidare en stund
 • Häll i öl, gärna Guinness, annan öl går också bra
 • Koka upp tillsammans med buljongtärning
 • Sänk värmen så att grytan sjuder, lägg i löken så att den får sjuda med och ge smak
 • Grytan blir god om den får gå på låg värme ett par timmar
 • Palsternacka tillsätts mot slutet, tycker det blir mer smak då. Du kan plocka bort lökarna samtidigt
 • Tycker du såsen blir för tunn kan du med fördel späda den med lite majsstärkelse utrört i vatten
Servera grytan tillsammans med kokt potatis eller potatismos och dröm dig bort till Dublin!

En annan favorit från Dublin: http://moggeboysmat.bloggo.nu/Guinnessgryta/ 

Irland och Dublin finns i mina tankar och i drömmen om att jag och min fru ska kunna börja resa igen. När det nu kan bli med tanke på vaccinbrist och att strategin numera känns som att spå i kaffesump.

Jag ger inte upp! Följer restriktioner och rekommendationer! Med tanke på hur det ser ut idag stannar det mesta vid drömmar om Irland och främst Dublin.

För att få lite Irländsk känsla kommer jag inom det närmaste att tillaga ytterligare en rätt med ursprung från Irland. Det kommer att bli Pot roast med Champ. Middagen presenteras när den väl är tillagad.

Håll ut och håll avstånd! Eller varför inte som Kungen sa, Håll i, Håll ut!