Köttfärssås, den lilla favoriten hos många, säkert vanligast som spagetti med köttfärssås eller lasagne kanske även som en pastagratäng. Vad som än väljs känns det som att pasta är det som oftast serveras till köttfärssåsen.

Varför inte prova att tillaga köttfärssåsen med riven potatis i en ugnsform? Enbart tre saker i formen:

  • Riven potatis
  • Köttfärssås
  • Färska tomater
Den viktigaste ingrediensen är en riktigt god köttfärssås. Det är bara att tillaga den köttfärssås som är din egen favorit.
  • Börja med att göra köttfärssåsen
  • Skala och grovriv potatis antingen på rivjärn eller i matberedare
  • Smörj en ugnsform
  • Fyll ungefär halva formen med den den rivna potatisen
  • Häll köttfärssåsen över potatisen
  • Toppa med tomater, antingen delade cocktailtomater eller skivade större tomater
  • Tillaga i ugnen, 180 grader varmluft, ca 35 minuter 
  • Låt gärna vila i 10 minuter innan du serverar


Nu är det dags att servera!