Gör gärna en riktigt god köttfärssås där du bryner lök, vitlök, stjälkselleri och morot innan du tillsätter köttfärsen för att bryna den och få den riktigt smulig. Innan fina krossade tomater åker ner i grytan är det salt och peppar som ska bekanta sig med köttfärsen.

Låt köttfärssåsen stå på plattan för att sjuda några timmar!

När köttfärssåsen är klar är det dags att göra själva köttfärslådan.

  • Skala och dela butternutpumpa i mindre delar. Gröp ur trådar och kärnor
  • Täck botten på en ugnsform med hälften av köttfärssåsen
  • Ovanpå lägger du dina pumpabitar, sprid timjan över pumpan
  • Resten av köttfärssåsen som ett övre lager i formen
  • Rör ihop en äggstanning. Lika många deciliter gräddmjölk som antal ägg
  • Häll ner äggstanningen i ugnsformen
  • Toppa med riven ost
  • Grädda i ugnen, 200 grader. Känn med provsticka så att pumpan mjuknat
Det går att hitta på mycket med både pumpa och köttfärs!