Måndag och korv på matsedeln 

Korvmåndag! Korv med mycket grönsaker är en god kombination. En sås med senap kommer väl till pass ihop med korven.

Det går utmärkt att ha "Korvmåndag" en annan veckodag!

Veckans förslag på korvmiddag blir det här:

  • Korv skurna i mindre bitar eller skivor. Alla sorters korv går att använda
  • Potatis, gärna små nypotatisar. Delad vinterpotatis går också bra
  • Morötter i slantar
  • Broccoli
  • Paprika
  • Gul hackad lök
  • Har du några ledsna tomater kan du låta dem slå följe med de andra grönsakerna
  • Stek potatis och morötter på medelvärme tills de börjar mjukna
  • Låt sedan korv, lök, paprika och broccoli åka ner i grytan. Stek på tills korven börjar få färg, lök, broccoli och paprika ska mjukna
  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Smörj en ugnsform
  • Stöt 1 msk senapsfrö i en mortel tillsammans med 1 msk vatten
  • Blanda krossade senapsfrö med 2 dl grädde och 1 dl mjölk
  • Tillsätt 2 msk vanlig senap och blanda väl
  • Häll senapssåsen i formen
  • Salta och peppra. Är du förtjust i chili kan du med gott samvete krydda på lite med chiliflakes, efter egen smak.
  • Tillaga i ugnen ca 20 minuter
  • I mitt tycke är det bättre att använda en gryta när korv och grönsaker tillagas på spisen. Med stekjärn kan det gärna bli för varmt och brännas, speciellt om du har en stekpanna av gjutjärn.

" Inför korven är vi alla lika och det finns en för alla tillfällen ......"
Jan Scherman