Det finns som bekant ett otal olika sorters korv på marknaden. Frankfurter är inte alls dum. Korven är lite mildare i sin kryddning och passar tillsammans med det mesta på tallriken. En Frankfurter kan både grillas, stekas eller sjudas i vatten. 

Läste att i Frankfurt kallas korven wienerkorv men i Wien för frankfurter. Samma korv med två olika namn. Kan tycka att det är förvirrande men nu är det som det är. Hade jag fått gissa på namnet hade jag dragit till med en logisk gissning. Wienerkorv i Wien och Frankfurter i Frankfurt. Gissningen hade givit noll poäng!

Jag tillagar gärna olika sorters korv beroende på vad jag är sugen på eller hittar i butikerna. Nu blir det Frankfurter! Tillagad i ugnen med en kall senapssås istället för bara senap. Lättstekta wokgrönsaker, rostad majs och ugnsrostad delikatesspotatis hamnar också på tallriken.

En enkel kall senapssås

  • 1 dl majonnäs
  • 3 msk dijonsenap
  • Salt och svartpeppar
Potatis
  • Värm ugnen till 200 grader
  • Tvätta potatisen och blanda med olja, salt och torkade örter
  • Lägg potatisen i en ugnsform som även korven får plats i lite senare
  • Rosta i ugnen ca 40 minuter
Majs
  • Förkokt majs kan du skiva uppifrån och ner och ställa in samtidigt med potatisen

Frankfurter
  • Snitta korven och lägg ner i samma ugnsform som potatisarna ner de stått i ugnen 25 minuter
Wokgrönsaker
  • Under tiden korv och potatis lagas klart är det dags att steka på djupfrysta wokgrönsaker, smaksätt med några nypor chiliflakes
En smakfull korvmåndag skulle jag vilja kalla det för.