För att en gryta med mycket från växtriket ska bli en hel måltid tycker jag oftast att något köttigt inslag är nödvändigt. Gärna köttiga korvar. En gryta med sötpotatis, bönor, tomater och skivor av lunchkorv tycker jag är nog så gott.

  • Sötpotatis, delad i bitar
  • Färdigkokt bönmix
  • Lunchkorv i tjocka skivor
  • Skalade hela tomater i tomatsås, konserverade
  • 1 gul hackad lök och 1 hackad vitlöksklyfta
  • Grönsaksbuljong
  • Fräs lök i olja så att den mjuknar. Först gul lök och vitlök mot slutet så att den inte bränns
  • Korven kryddas med chilipulver och svartpeppar, fräs vidare med löken
  • Häll i tomaterna och någon matsked tomatpuré
  • Tillsätt sötpotatisen
  • Späd med vatten tills du tycker konsistensen känns bra, smula ner grönsaksbuljongtärning/ar
  • Koka upp och låt sjuda tills sötpotatisen mjuknat
  • Blanda ner sköljd bönmix
Klart att servera!