Korv kan tillagas på många olika sätt. Som den här korvgrytan, med lite stuk av Chili con Carne. Och det är lite av ett stuk och inget annat. Ingredienserna skiljer sig mycket åt. En del finns med, andra saknas och några är helt ersatta. Så, varför inte rätt och slätt en korvgryta.

Korvgryta

  • Falukorv
  • Hackad gul lök och vitlök
  • Bönmix, sköljd och avrunnen
  • Muttis tomater på burk, gärna Pelati. Hela skalade plommontomater i tomatjuice
  • Creme fraiche
  • Sriracha, alternativt chiliflakes eller harissa (en stark kryddblandning med chili och vitlök. Finns i tub eller på burk)
  • En gnutta strösocker eller brunt farinsocker
  • Salt och peppar hoppar jag över
  • Strimla falukorven och stek i lämplig stekgryta
  • Blanda ner löken och bryn på tills den mjuknar
  • Tillsätt Muttitomater och creme fraiche
  • Tillsätt en gnutta socker
  • Lite kinesisk soja skadar inte, med soja får då även lite sälta
  • Koka upp och smaka av med sriracha eller andra alternativ
  • Vänd i bönmix och låt sjuda någon minut
På tallriken
  • Korvgryta
  • Råris
  • Paprika Padron och röd spetspaprika
Lagom med smak av chili och vitlök. Helt rätt på en korvmåndag. Är korv fulmat? Nej, det är vad man gör det till. Välj en korv med mycket köttinnehåll.

Riktig korv är gott!