Lät fantasin flöda på dagens korvdag. En liten kombination av andra rätter jag lagat.

Skär potatis i stavar

Fräs en hackad gul lök och ett par finhackade vitlöksklyftor. Fräs detta tillsammans med lite brunt farinsocker

Dela falukorven i skivor eller på ett sätt du tycker är bra

Blanda grädde, creme fraíche, chilisås, dijonsenap ,salt och svartpeppar

Bottna en smord ugnssäker form med potatis och lök

Nästa lager med korv

Nästa med potatis och lök….. fortsätt med lager på lager tills potatis och korv är slut. Potatis som sista lager

Häll blandningen av chilisås, dijonsenap och grädde m.m. över formen

Grädda i ugnen på 225 grader tills potatisen är mjuk.

Lite fräst spetskål som grönsak är inte fel. Strimla spetskål och fräs i panna. Krydda med det du tycker passar. Brukar bara använda svartpeppar som krydda.

Jag tror inte att det är svårt för någon att göra denna rätt, oavsett hur stort hushållet är. Hur svårt kan det vara? Korv, potatis, lök och gräddblandning med chilisås och dijonsenap får ju anpassas till antal som ska äta middag och ha matlådor. Liten form eller en hel långpanna, gäller bara att tänka till. Det fixar alla!

Om du skulle göra korvrätten så som jag gjorde med potatisstavar som är råa tar det dryga timman i ugnen. Genvägen är att förkoka potatisstavarna. Då tar det kanske bara 20 minuter i ugnen. Förordar detta!