Har du som jag lagat en härlig soppa med bl.a. kålrot, rotselleri och morot (se inlägget nedan) då tror jag att både du och jag inhandlat lite övervikt av rotfrukter. Oftast är rotsellerin ganska stor, kålrot och morot är lättare att välja för att få den vikten som önskas. Köp på dig av alla tre sorterna så du har till ännu en middag.

När du delar morötter, rotselleri och kålrot, fundera på nästa dags middag. Dela allt och förvara det som inte används till soppan i en plastpåse.

Nästa dag tar du fram påsen och klyftar några potatisar, blanda ner dem i påsen.

Efter det blir det fortsatt väldigt enkelt!

  • Värm ugnen till 225 grader
  • Tillsätt lite olja i påsen tillsammans paprikapulver och grovt havssalt. Skaka påsen
  • Ner med potatis, morötter, rotselleri och kålrot i en ugnsfast form
  • In i ugnen
  • När rotfrukterna i formen börjar bli färdiga, lägg några god korvar ovanpå och låt dem lagas klara tillsammans med rotfrukterna. 
  • När du ändå är i farten med korven kan du lägga på några skivor getost. Det blir gott!
Självklart ska det vara en kall sås till rotfrukterna och korven!
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk srirchasås
Gott och enkelt!