Är du förtjust i ugnsbakad potatis typ potatisklyftor, hasselbackspotatis, skivad potatis eller liknande? Då kan det kanske vara roligt att prova något nytt.

Hittade ett italienskt recept som jag provade att laga med svensk korv:

https://www.mutti-parma.com/se/recept/patatas-bravas-med-kryddor-orter-och-dubbelkoncentrerad-tomatpure-mutti

Om det är korvdags tror jag att en italiensk salsiccia skulle passa bra, ifall det ska vara helitalienskt. Idag jobbar jag lite över gränserna och gör denna rätt med ”skånsk grillkorv” från Ljungachark i Örkelljunga. Italienskt och svenskt samarbete skulle jag vilja säga. Den här är lite smakrikare än många andra frukostkorvar, lunchkorvar, grillkorvar eller vad nu man vill kalla dessa tjocka korvar för.

”Skånsk grillkorv” är den speciell eller inte? Jag har ingen aning om det är någon form av skånsk kryddning. Tror mest det är ett namn.

Titta gärna på Muttis hemsida och alla deras recept, där finns mycket som ser gott ut. Jag blundar dock när jag ser kyckling som tillagats med olika tomatformateringar. Har aldrig kunnat med det riktigt, inte ens i Italien. Jag äter dock alltid det som serveras på tallriken. Tycker det hör till god ton, oavsett om det är i dur eller moll.