En kombination av många olika grönsaker, färska och frysta, tillsammans med falukorv är en riktigt fin husman.  För mig ligger det högt upp på listan. Dessutom till största delen väldigt nyttig skulle jag våga påstå.

Jag tillagar det inte som en soppa utan mer som en gryta.

Det här behövs:

  • Morötter skurna i grova bitar
  • Broccoli delad i bitar, även stammen
  • Delade potatisar
  • Gröna ärtor
  • Lättstekt falukorv, skivor delade i fjärdedelar
  • Grönsaksbuljongtärning
  • Hackad vitlök och gul lök
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Vatten
Tillagning
  • Dela falukorv i ganska tjocka skivor, dela i fyra delar. Stek lätt i stekjärn
  • Bryn alla grönsaker och lök i en kastrull, frånsett tomater och gröna ärtor tillsammans med olja
  • Salta med örtsalt och svartpeppar
  • Tillsätt vatten, knappt så det täcker. Blanda ner buljongtärning
  • Koka tills grönsakerna har lagom tuggmotstånd
  • Blanda ner ärtor och falukorvsbitar
Det går att hoppa över falukorven om grytan ska vara vegetarisk. Även om det serveras med falukorv tror jag inte en dietist skulle höja på ögonbrynen.

Smaklig måltid!