Grädde på moset brukar man säga om något som är lite mer extra. En riktigt fin lunchkorv med hög kötthalt är verkligen ”grädde på moset”. Finns inte mycket som når upp till korv grillad på kolgrill.

Numera verkar det som att det går att få tag på ”gammal potatis” året om. Då går det också att göra potatismos precis när man vill. Konstigt att det är så när vårt land inte ens är självförsörjande när det gäller potatis.

Hur som helst. Ta fram grillen. Grilla korv. Tillaga riktigt gott potatismos med smör, mjölk, salt och vitpeppar.

Personligen är jag ingen älskare av räksallad, västkustsallad eller gurksallad till korv. Däremot saltgurka, ättiksgurka och bostongurka är för mig stora favoriter.

Är du på resande fot och vill äta en god korv med mos har jag fyra  förslag:

Rödaledskiosken i Kristianstad

Oves Gatukök i Sävedalen

Särlakoket i Borås

Bögens korvmoj i Alingsås

Finns säkert massor av andra gatukök som serverar god korv och gött mos.

Njut av Gött mos och grillad korv!