Förr sa man att man varit på lokal då man varit ute och roat sig. För mig handlade mest om Club Piccadilly i Boråsparken. Där spelade band som Hep Stars, Tages, Ola & Janglers, Fabulous Four, Shanes, Lee Kinks, Mascots, Hounds osv.  Några lokala band var också på scenen, exempelvis Palmes och Chapmans om jag mins rätt.  Med sin uppfinningsrikedom hade även Ungdomsstyrelsen i Borås lyckats få några mindre framgångsrika band från England till Piccadilly i Borås.

Klubben var öppen för alla och så här 55 år efteråt måste jag tillägga att bilda en sådan klubb var ett fantastiskt initiativ som Ungdomsstyrelsen drev igenom hos politikerna. Nolltolerans var en given ingrediens. Det pratades inte så mycket om det. Det bara var bara så....

När jag tänker på att man varit på lokal var det många Boråsare som åkte i bilar, ibland i raggarbilar och ibland i PV, då åkte man till den stora staden Göteborg eller Hindåsparken. Det fanns ingen tanke att vi lite yngre skulle få följa med. Det var väl egentligen klokt tänkt av de stora tjejerna och killarna?! För här tror jag inte att det rådde nolltolerans, mer än för den som rattade bilen.

De flesta som åkte det hållet stannade på hemvägen till i "Bollebygdsbackens korvkiosk", som för övrigt i stort sett bara var öppen på helgerna. Där frossade många från Borås som varit på lokal.

Vi andra, vi som knappt var torra bakom öronen fick nöja oss med Korv med Mos på Esplanadkiosken eller en vända ner på stan för att besöka den mest besökta Allmanskiosken eller korvkiosken vid "Tandpetaren"

Så kunde en helg i ungdomens Borås avslutas!

Om det var riktigt mos eller fejkmos till korven minns jag inte. Räksallad till korven och moset hade blivit på modet. Det var inte att tänka på, plånbokens innehåll skulle räcka till nästa vecka för att uppleva de stora svenska popartisterna som kom till Piccadilly Club och dessutom en korv med mos på vägen hem. Lite hackad gurka kunde man unna sig ibland. Mest var det senap och ketchup vilket oftast ingick i menyn, utan extra kostnad. Ibland fick vi betala 10 öre för ketchup på moset eller på korven.

För mig är fortfarande KORV MED MOS fantastiskt gott! Det vilar lite nostalgi över moset och korven.