Jag har många gånger framhållit korv som en förträfflig charkvara. Det fina med korven är att den kan serveras tillsammans med oändligt många tillbehör eller i en gryta. En grillad korv i all enkelhet är inte dumt det heller.

Något av det godaste som finns är en tjock korv som grillats antingen på en kolgrill eller över öppen eld ute i naturen. 

Min uppfattning är att korv är populärt. I stora drag tror jag att alla tycker om korv. Ska man vara med och tjäna pengar gäller det att även ha korv på programmet, om man saluför charkprodukter. Ernst är ett varumärke som går hem i stugorna. Inte för att jag är något fan av barfotamannen. Men han är smart och saluför allt från tekoppar till korv. Och däremellan ett "eget" vin. Det hade jag kanske också gjort om mitt namn vore att betrakta som ett varumärke.

Kan ändå tycka att det är övermaga att sälja tre grillkorvar, som tillsammans väger 360 g, för närmare 50-lappen bara för att man heter Ernst Kirchsteiger. Inget märkvärdigt med den korven, 73 % kött, potatismjöl, potatisfiber, kryddor av skilda slag, natriumnitrit, askorbinsyra, natrium- kalium och kalciumfosfat.

Min slutsats är att: Välj den korven du tycker är bäst om och där du får mest för pengarna.

Nu till en måltid med grillad korv:

  • Grillad tjock korv
  • Grillad majskolv
  • Olika sorters tomater
  • Oliver
  • Grillad svamp,gärna portabello. Jag grillar två svampar
  • Blanda 1 msk kinesisk soja, 1 msk Kikkoman Ponzu och en finriven eller pressad vitlöksklyfta
  • Pensla svampen med blandning
  • Grilla ca 10 minuter
Vill du ha en kall sås på tallriken kan du prova den här:
  • 2 msk finriven pepparrot eller 2 msk Chrzan tarty (polsk pepparrotskräm)
  • 2 dl matyoghurt eller crème fraiche
  • 2 dl tinade gröna ärtor
  • 1 msk dijonsenap
  • Salt och svartpeppar
  • Mixa ihop ingredienserna

"Korv ska vara god, välgjord samt alltid finnas till hands."

Winston Churchill