Även om det ska tillagas något så gott och enkelt som korv kan det löna sig att göra det lilla extra, för smakens skull. I det här fallet blir det att tända grillen och grilla chorizo istället för att steka korvarna i ett stekjärn. Kanske kan det kännas som att gå över ån efter vatten. Men icke, smaken blir helt annorlunda,

Korvmiddag

  • Tänd grillen och vänta in en riktigt fin glöd
Under tiden du väntar ut glöden kan en pastasås tillagas
  • Bryn hackad schalottenlök, strimlad purjo och skivad selleristjälk tills det blir mjukt
  • Tillsätt någon matsked tomatpuré och stek vidare någon minut
  • Häll i en förpackning krossade tomater
  • Salt, peppar och en nypa socker skadar inte. Skulle du ha granatäpplesirap hemma använd gärna det istället för en nypa socker - det ger både syra och sötma
  • Tillsätt gärna en skvätt rött vin i tomatsåsen
  • Låt såsen stå och småputtra fram till servering. Minst 30 minuter, tycker jag
Chorizo
  • Snitta korven
  • Grilla över kolglöd
  • Dela korven genom att skära igenom snitten
  • Blanda ner i pastasåsen
Pasta
  • Koka någon sorts pasta
  • Häll av i durkslag och blanda ner pastan i grytan med sås och chorizo
En känd kock uttryckte matlagning ungefär så här: Har man bra ingredienser är det enkelt att laga mat!
I det fallet vill jag rekommendera två varugrupper som är perfekta till den här maträtten: