Inspirationen till denna rätt har jag fått från MoDo-hockeys hemsida. På Restaurang Viktory i Hägglunds Arena serverar man korv, mos och gurkmajonnäs på tallrikarna en av dagarna den här veckan, på sin lunchmeny.

För den som inte känner till Hägglunds Arena så är detta MoDo:s hemmaplan i Örnsköldsvik. Här har man tagit många trepoängare under säsongen och toppar överlägset Hockeyallsvenskan.

Nu till maten!

Knackwurst

Jag valde en köttig Knackwurst som korv. Ursprungligen en tysk korv som är rökt med spån. Ganska köttig och smakrik korv. Det går bra med vilken korv som helst till moset och gurkmajonnäsen. I Hägglunds Arena serverades det chorizo.

  • Värm ugnen till 200 grader
  • Snitta korven med en kniv
  • Smörj en ugnsform och tillaga korven i ugnen
Potatismos
  • Tillaga hemgjord potatismos på ditt vanliga sätt
Gurkmajonnäs
  • Till min middag blandar jag 0,5 dl majonnäs med 1 dl fettfri grekisk yoghurt och 1 dl gurka, typ Bostongurka. Salt och annan smaksättning tycker jag inte behövs. Om du vill kan du ta crème fraiche istället för yoghurt. Gurkmajonnäsen räcker med råge till två portioner

Vill du prova på knackwurst så finns den även i en smalare form som kokkorv. Ett tips i detta avseende, som inte bara gäller knackwursten. Kok upp vatten och dra kastrullen åt sidan, lägg ner korvarna och låt den ligga där, vänta 10 min och du har goda korvar.