Det blev ovanligt många tomater i år. Har jag mycket tomater händer det att jag gör egen ketchup. När jag gör min ketchup brukar jag göra så här:

1 kg tomater delar jag ganska grovt

Låter tomaterna koka sönder, tar ca 20 min

Tillsätter:

0,5 dl vinäger

2 rivna vitlöksklyftor

0,5 dl socker

1 dl tomatpuré

Chiliflakes

Örtsalt

Svartpeppar

Detta får sedan koka vidare ca 15 minuter

När allt kokat klart är det dags att köra ketchupen med en stavmixer eller i en matberedare. Ska du förvara ketchupen lite längre tid kan du tillsätta te.x Atamon som är ett konserveringsmedel. Läs på förpackningen hur du bör göra.

Det går riktigt bra att göra ketchup med Muttis krossade tomater. Gillar man ketchup är detta mycket enklare. Det fina i kråksången med egen ketchup är att man kan laborera fram sina egna smaksättningar.