Efter Fish&Chips på skånska och en si så där hotellfrukost är det dags för husmanskost. Konstigt eller inte konstigt? När det slås upp ett gårdshotell då satsar entreprenörerna på det där lilla extra för att gästerna ska trivas när frukosten spisas. I morse var det enbart hårdkokta, nästan gröna ägg. Inte i min smak. Tre olika sorters bröd, ganska smaklösa, gott kaffe, vatten, juice, yoghurt, fil, nötter och pålägg i form av salami, skinka och ost. Plus lite annat som var och en har i skafferiet. Inget märkvärdigt. När vi åkte hem sa vi:

-Nu är vi färdiga med Kåseberga Gårdshotel.

Det var inte värt 2190kr för två personer.

Det är väl så att vi förväntade oss samma upplevelse som för drygt ett år sedan. Tre gånger på ett och samma ställe blir väl som att suga musten ur förväntningarna. Kåseberga kommer vi fortsatt att besöka. Som sagt, Gårdshotellet är vi färdiga med.

 Nu blir det stekt fläsk med löksås som är är en ganska enkel rätt.

Skiva fläsket och ugnsstek det gärna i en långpanna eller i en form, du slipper allt fettstänk.

Under tiden som fläsket steks hackar du löken och fräser den mjuk i en kastrull som du sedan gör löksåsen i. Löken ska bli mjuk inte, stekt. Pudra över lite mjöl och späd med mjölk. Vill du ha lite mörkare sås kan du tillsätta lite sockerkulör eller kinesisk soja.Jag vet att varken kinesisk soja eller sockerkulör är "äkta vara". Enligt mina efterforskningar på www.aktavara.org  är det nog bättre med sockerkulör än kinesisk soja. Kolla själv.

Potatisen koks på vanligt sätt.

Lite grönsaker är inte fel, idag nyplockade tomater och persilja med lite kallpressad rapsolja och några nypor örtsalt.

Svårare än så är inte denna goda husmanskost.