Finns olika sätt att steka karrékotlett. Jag föredrar att göra så här:

Saltar och pepprar kotletten med svartpeppar och en gnutta chiliflakes. Bryner båda sidor i en stekpanna som tål att vara i ugnen, 2 minuter på varje sida om kotletten inte är så tjock. Ställer in stekpannan i ugnen, 225 grader, cirkus 7-8 minuter. Vänd kotletterna efter halva tiden.

Till stekt kött fungerar enligt min mening alltid coleslaw. Fritt fram att använda vilken kål man vill, vitkål, spetskål eller rödkål. Allt är en smaksak.

Jag brukar göra coleslaw så här:

Strimlar spetskål, blandar med salt i en skål. Masserar spänsten ur kålen med hand i handske.

Blandar majonnäs, och lite grekisk yoghurt, svartpeppar, dijonsenap, en nypa strösocker eller helst brunt farinsocker. Smaka dig fram hela tiden då du blandar ihop såsen. Det ska vara en smak som i första hand passar dig. Nu är det bara att blanda ihop kål och sås. På det här sättet har du fått både sås och grönsaker till karrén.

Jag vet att min fru blir väldigt glad när det serveras coleslaw. Hon tycker om det, väldigt mycket. Uppskattar att hon aldrig protesterat mot att jag inte har riven morot i coleslawen. Min fru har god smak!

Gott med ugnsrostade små potatisar till denna rätt.

När det gäller potatis, typ delikatesspotatis eller amandinepotatis så återkommer jag om det.