Fläskkarré är en fantastisk styckningsdetalj när det gäller griskött. Godast att tillagas som en stek. Köttet blir saftigare än exempelvis hel kotlettrad, picnicbog eller skinkstek. Detta beror förmodligen på att karré är ett marmorerat kött.

Mitt favoritsätt har alltid varit att tillaga i gjutjärnsgryta som ställs i ugnen. Den här gången fick det bli stekpåse, som en ren test. Resultatet blev godkänt.

Ett sätt att tillaga i stekpåse:

  • Salta och peppra köttet
  • Bryn det runt om i en stekpanna
  • Pensla köttet med en blandning av Kikkomansoja, olja, tomatpuré och sambal oelek
  • Skär gul lök och äpple i grova bitar, krossa vitlöksklyftor och skär en citron i klyftor. Lägg allt i stekpåsen tillsammans med ett par matskedar vatten
  • Sedan är det bara att lägga köttet i påsen och försluta
  • Lämpligt att stekpåsen placeras i en form
  • Tillaga i ugnen på 150 grader tills köttet har en temperatur på 80 grader, tar mellan 1 och 1,5 timma
Sås
  • En god sås blir det genom att använda skyn som finns i stekpåsen genom att reda den med mjöl uppvispat med mjölk eller vatten
På tallriken
  • Karré i skivor
  • Sås
  • Någon form av potatis
  • Grönsaker
Trevlig helg!