Vid den här årstiden när grillarna går varma i trädgårdar, uteplatser, campingar och var det nu kan tänkas vara, då inbillar jag mig att fläskkarréskivor grillas i parti och minut. Även om det är grilltider längtar jag efter att tillaga en hel bit fläskkarré på ett sätt som är traditionellt för mig. Det blir i en järngryta som placeras i ugnen.

Tillagningen blir lite i form av en gammal hederlig svensk söndagsstek.

En hel bit fläskkarré

  • Värm ugnen till 175 grader
  • Använd en stekgryta, gärna i gjutjärn. Låt locket stanna i skåpet
  • Fyll hela botten på grytan med olika rotfrukter, en klyftad citron, gul lök och krossade vitlöksklyftor
  • Smörja in karrébiten med Hoisinsås och lägg den ovanpå 
  • Krydda ovansidan på steken med örtsalt, lite chiliflakes och torkad timjan
  • Häll några deciliter vatten i grytan
  • In i ugnen 1,5 timma
  • Stäng av ugnen och sätt på grytlocket
  • Karrén kan stå kvar och gosa till sig ett par timmar
  • Skiva upp köttet 
Tillaga gärna en karréstek på det här sättet. Det är enkelt och kräver ingen större arbetsinsats.

Sås
  • Sila skyn i grytan och koka upp tillsammans med grädde
Tillbehör
  • Personligen tycker jag köttet är väldigt gott tillsammans med kokt potatis, inlagd gurka, saltgurka, inlagd pumpa och blomkål. Ta gärna vara på och servera morötterna från tillagningen av köttet. Jag tycker det har en fantastisk god smak
En stek är enkelt att tillaga, om du vill göra det. Dra dig inte för att tillaga ett "helt köttstycke".