Kan man servera spaghetti till ankbröst?
I rubriken ställer jag en fråga, kan svara direkt att det går hur bra som helst.
Det finns en italiensk pastarätt som heter "Spaghetti Puttanesca". Den görs av tomater, oliver, vitlök, chili, sardeller, kapris och naturligtvis spaghetti. Denna rätt kan i min smak absolut servera tillsammans med skivat ankbröst.
Jag gör en rätt till två portioner, det är bara att öka på alla ingredienser om det ska var till fler.
Puttanesca
- 2 hackade vitlöksklyftor, 2 hackade sardeller eller 1,5 msk sardellkräm
- Fräs vitlök och sardeller i olivolja smaksatt med chili. Fräs försiktigt så att det inte bränns. Medelvärme kan vara lagom
- Tillsätt 2 färska tomater som du har hackat. Blanda ner en liten burk Mutti finkrossade tomater, 210 gram, eller en halv normalstor burk.
- Blanda ner kapris och oliver
- Låt sjuda i 30 minuter, rör om med jämna mellanrum
- Värm ugnen till 150 grader varmluft
- Börja med att skära ett rutmönster på bröstets skinnsida eller skär flera snitt i skinnet
- Ställ ett stekjärn på spisen, lägg ner ankbröstet med skinnsidan nedåt och värm upp till ganska hög värme utan stekfett. Köttet bryns i fettet från skinnet
- Bryn ankbröstet på båda sidor. Skinnet ska bli riktigt krispigt. Räkna med 4 min på skinnsidan och 2 min på köttsidan. Saltar gör jag innan bröstet ska ner i stekjärnet. Svartpeppar väntar jag med tills det är dags för ugnen. Lätt att svartpepparn bränns då stekjärnet är väldigt varmt
- Ställ in stekjärnet i ugnen
- Stick en köttermometer i ankbröstet och tillaga klart i ugnen.
- När ankbröstet är 56-60 grader tycker jag att det är dags att ta ut det. Låt köttet vila i ca 7-8 minuter och skär sedan upp det i skivor. Köttemperaturen stiger några grader under tiden köttet vilar. En tumregel för ankbröst: Rosastekt 62 grader. Medium 65 grader. Välstekt 70 grader
- Koka enligt förpackningen. Mina favoritspaghetti är Barillas N.9 eller Zetas ALL' UOVA, ett grönt paket som brukar ligga i pastahyllorna. Den kostar lite mer än "Nytt sänkt pris", det tycker jag du kan kosta på dig till ett ankbröst
- Vänd ner spaghettin i såsen du gjort i en separat gryta
1 kommentar | Skriv en kommentar | Kommentarer RSS
Skriv en kommentar
Föregående inlägg: Jag har fyndat räkor hos fiskhandlaren!
Nästa inlägg: Pizzasugen?
Mums!!