Frånsett färsk fisk från havet har jag några andra favoriter från samma rike. Kammussla, pilgrimsmussla, krabba, räkor och kräftor. Jag äter det gärna då plånboken tillåter! Det är inte precis någon vardagsmat.

Kammusslor kan serveras med olika tillbehör. Jag tycker svamp och grönsaker är en bra kombination. Det är min smak! Att ha musslorna på en tallrik tillsammans med en fiskrätt är också gott.

Nu har jag valt att göra så här:

  • Grönkål som fräses i panna tillsammans med färsk svamp
  • Tillsätter smör och lite, lite grädde samt koncentrerad kantarellfond efter smak
  • Fräser ihop så att grönkål och svamp sjunker ihop
Så här kan du tillaga musslorna

  • Torka av musslorna, salta och peppra
  • Smält smör i ett varmt stekjärn och stek kammusslorna max 1 minut/sida
Några tips när du ska tillaga kammussla:

Ett tips jag fått av en kock om dessa musslor är att lägga dem i en skål med vatten en stund och sedan torka av ordentligt. Att bara lägga ner musslorna i stekjärnet ökar risken för att de blir mer kokta än stekta.

Jag valde frusna kammusslor. Lite snällare mot plånboken än färska musslor. Om jag ska vara riktigt ärlig känner jag ingen skillnad på färska och frusna.

Lär dej älska både kammussla och pilgrimsmussla!