Eftersom jag tidigare inte tillagat kalvstek så fick det bli så här:

Ner i grytan med en skuren gul lök, två morötter och en palsternacka som slantats ganska grovt.

Gned in köttet med svartpeppar och salt.

Ned med steken i grytan ovanpå grönsakerna.

Tillsatte en dryg dl vatten i grytan.

Ugnstermometer i den tjockaste delen av steken.

In i ugnen på temp. 125 grader.

Efter ca 30 minuter penslade jag lite kalvfond på stekens ovansida.

Vid en innertemp. av 60 grader(rosastekt) stängdes ugnen av, på med locket på gjutjärnsgrytan. Lät ugnsluckan vara öppen 5 min för att få ner temperaturen. Steken fick stå där tills det var dags att skiva upp och servera. Ca 2 tim. Tycker om genomstekt kött när det gäller stekar, bara det inte är torrt.

Sås:

Häll skyn genom en sil, vips rotfrukter, lök och lite annat är borta, kvar är det bästa till såsen. Tillsätt lite grädde i skyn och red av med mjöl, om du tycker det behövs.

Tillbehör:

Ugnsrostade potatisklyftor och grönkålssallad.  

Det blev gott, kommer att göra det fler gånger när det är bra pris på kalvstek.