Jag hade tänkt göra Wallenbergare av kalvfärsen. Så blev det inte! Varför inte göra något annat av kalvfärsen? I och för sig känner jag det som så att Wallenbergare är det som av tradition görs av kalvfärs.

Istället fick det bli så här:

½ kg kalvfärs som blandades med 150g finsmulad fetaost, 100g soltorkade tomater, 1 msk dijonsenap, 2 äggulor, 2 finrivna vitlöksklyftor, örtsalt och nymalen svartpeppar. Blanda ihop ingredienserna, bäst tycker jag är att tillsätta äggen sist. Forma sedan biffar på samma sätt som pannbiff, stek på samma sätt. Enligt mitt förmenande är det bästa sättet att blanda en köttfärssmet med en charkhandske på den handen du blandar med. Då kan du blanda ihop allt snabbt och enkelt, istället för att använda träslev eller något annat köksverktyg

Ett mer exakt recept hittar du här:

https://www.tasteline.com/recept/kalvfarsbiffar-med-fetaost-och-soltorkade-tomater/

Jag följde inte receptet till punkt och pricka utan laborerade lite med lite andra kryddor och uteslöt den gula löken. Hur du gör är upp till dig.

Till kalvfärsbiffarna: Sötpotatismos. Att laga det är inga konstigheter. Gör på samma sätt som vid vanlig potatismos. Jag kan tycka att det många gånger kan vara gott med olivolja i mos istället för smör. Givetvis är smör eller olja valbart.

Som grönsak: Pressgurka. Enkelt. Skiva en färsk gurka i tunna skivor. Salta mellan lagren. Enklast tycker jag är att krama vattnet ur den skivade gurkan efter ca 30 min. På med en charkhandske igen! Gör en 1-2-3 lag. Lägg gurkskivorna i en burk, blanda med hackad persilja, häll över lagen. Ställ in i kylskåp några timmar eller över natten.