Färsbiffar gjorda av kalvfärs, nötfärs, mager fläskfärs, viltfärs eller blandfärs är en riktig höjdare. Det går att smaksätta biffarna med olika kryddor och smaker som ger det lilla extra. Jag tror att de flesta redan har sina favoriter bland biffar av malet kött. Jag har det, men drar mig inte heller för att prova mig fram både vad det gäller köttval och smaksättning.

Om det ska vara skorpmjöl som svällt i mjölk eller mosad potatis, kanske rentav en blandning av detta i biffarna är lite olika tycke och smak. Jag har fastnat för mosad potatis. Ägg eller inte, också lite olika åsikter. Jag använder gärna äggula.

Åter till själva kalvfärsbiffen

 • 500 g kalvfärs
 • 1 äggula
 • 1 msk worcestersås
 • 1 msk kalvfond
 • 1 mosad potatis eller en klick potatismos
 • Svartpeppar
 • Salt hoppar jag över, finns i fonden och worcestersåsen
 • Blanda ihop, forma till biffar och stek i stekjärn
Potatis och grönsaker
 • Nypotatis
 • Lättkokta morötter
 • Romanticatomater
 • Rucola
 • Gröna ärtor
Ärtdressing
 • 2 dl ärtor
 • 1 dl hackad persilja
 • 1 dl olivolja
 • 1 msk vitvinsvinäger
 • Koka upp salt och vatten
 • Dra kastrullen åt sidan och lägg ner ärtorna någon minut
 • Häll av i durkslag och spola kallt vatten över ärtorna
 • Mixa alla ingredienser med stavmixer eller i matberedare
 • Ringla dressingen över grönsaker, potatis och biffar
Trevlig helg !