De vanligaste rätterna med kalvfärs är nog Wallenbergare eller frikadeller. Varför inte använda det till pannbiffar? Kalvkött är i sig magert men det gör inte på något sätt att biffarna blir torra.

Om du gärna varierar dina pannbiffar med olika smaksättningar från kryddhyllan och kylskåpet går det utmärkt. Sitter smaksättningen mitt i prick gäller det att komma ihåg den till nästa gång det är dags för kalvfärs. Använd fantasin när du smaksätter färsen. Den ena gången behöver inte vara precis som den andra. Att använda kryddhyllan för att blanda och ge brukar oftast bli bra.

Det här kan jag rekommendera:

  • 500 g kalvfärs
  • 1 mosad potatis, tillsätt lite mjölk när du mosar
  • 3 msk tomatpesto
  • 1 msk chiliflakes
  • 1 äggula
  • 1 finhackad lök, brynt i smör 
  • 1 msk worcestersås
  • Salt och svartpeppar
  • Blanda alla ingredienser
  • Låt gärna färsen vila en stund innan du börjar steka
  • Forma till biffar och stek några minuter på varje sida
  • Red stekskyn med vetemjöl blanda ut med mjölk eller grädde
  • Koka upp
  • Tillsätt 1/2 msk kinesisk soja
Lingon är nästan ett måste till pannbiff, oavsett vilken färs du väljer.

Upptäck gärna den engelska favoriten Worcestershiresås. Köp en flaska och smaka dig fram när du lagar din mat. Såsen kan bli en räddare i nöden när idéerna tryter. Jag är förtjust i worcestershiresås som smaksättare. Den kan faktiskt överraska både i sås och marinader.

Vilket innehåll är hemligast: Worcestershiresås eller Coca - Cola?