Kålsoppa kan serveras som en ren grönsakssoppa eller så kompletteras soppan med kött. Tror att frikadeller är det vanligaste köttet som serveras i kålsoppan. Jag har gjort det flera gånger:

http://moggeboysmat.bloggo.nu/Kalsoppa-med-frikadeller---en-riktig-husmansklassiker/ 

Jag biter mig inte fast vid frikadeller! Lunchkorv passar väldigt bra, tycker jag som korvälskare.

  • Skala och dela vitkål, morötter, potatis och en bit purjolök
  • Fräs i olja. Använd en riktigt stor gryta
  • Häll på vatten så att det täcker rejält
  • Tillsätt ett par grönsaksbuljongtärningar. Har du funderat på varför det i många recept skrivs att det ska kokas upp buljong? Det gör inte jag! Vatten finns redan i soppan, så varför inte göra det enklare och lägga ner buljongtärningarna och koka upp? Inget blir sämre av av att göra så. Eller hur? Det blir enklare. Varför konstra till det?
  • Då jag valde lunchkorv som kött skivar jag dessa och låter dem sjuda med några minuter i soppgrytan
En riktigt mumsig gryta med grönsaker och lunchkorv!

Ett litet tips: Det går bra att dagen innan dela grönsakerna och lägga ner dessa i en plastpåse och lägga påsen i kylen. Tänk inte på korvskivorna. Tar mindre än 1 minut att skiva korven, precis innan de ska ner i sopgrytan.

Nu blir det kålsoppa!