Kålrot börjar skördas på sommaren, rotselleri på hösten och morot skördas faktiskt hela året. Det fina är att vi har god tillgång hela året på alla tre sorterna.

Tillsammans blir de fantastiska ingredienser i en mustig soppa. Lite andra ingredienser behövs också för att det ska bli riktigt gott.

Soppa till fyra

  • 1/2 kg kålrot och lika mycket rotselleri delade i bitar
  • 2 morötter, slantade
  • 1 liten purjolök, i skivor
  • Koka upp 3 dl grädde tillsammans med lika mycket vatten och 1 grönsaksbuljongtärning
  • Ner med grönsakerna i grytan och koka tills de är mjuka
  • Under tiden soppan kokar kan du rosta pumpafrön och solroskärnor. Använd ett stekjärn och torrosta
  • Mixa soppan slät och smaka av med örtsalt. Toppa med frön

Vill du ha ett riktigt gott bröd till soppan är mitt förslag: http://moggeboysmat.bloggo.nu/Ett-skanskt-grovbrod/  Det tar ganska lång tid att baka men det är det värt. Brödet kan med fördel bakas dagen innan soppan ska på bordet.